De beste houten vloeren

Het kan best lastig zijn om een mooie houten vloer uit te zoeken. Welke de beste keus is hangt natuurlijk af van je smaak, maar ook van je woonsituatie. Wie van plan is om nog tientallen jaren in de woning te blijven wonen is volledig vrij in de keus van de houten vloer. Maar als je verwacht binnen enkele jaren te verhuizen is lamelparket een slimmere keuze. Het voordeel van lamelparket is, dat het bij een verhuizing kan worden meegenomen. Als je kiest voor een traditionele parketvloer kan dat niet, want die wordt vastgespijkerd aan de vloer.

Wat is een lamel vloer?

Het grote verschil tussen een lamel vloer en een houten vloer, is dat een lamel vloer bestaat uit samengestelde planken. Deze vloer krijgt zijn sterkte doordat stroken hout op elkaar worden gelijmd. Soms worden alle stroken in dezelfde lengte gelegd, maar er zijn ook sterkere varianten, waarbij de stroken kruislings over elkaar worden gelijmd. Je krijgt dan een hele sterke en stijve basis die nauwelijks gaat werken. Daarop wordt een toplaag gemaakt. Die toplaag heeft een dikte van 3 á 4 millimeter. De toplaag bepaalt het uiterlijk van de vloer. Lamelparket ligt los op de ondervloer en kan zelf worden gelegd.

Eigenschappen van een parketvloer

Wat betreft mogelijkheden kun je met een parketvloer alle kanten op. Deze vloeren moeten worden gelegd door vakmensen, want ze worden volledig op maat in de woning gemaakt. Een heel populaire wijze van leggen is de visgraat vloer, maar er zijn talloze andere patronen waarin je een parketvloer kunt leggen. Een voordeel van een visgraat vloer is, dat hij ontzettend sterk is. Deze vloeren hebben nauwelijks last van werking en als je er op loopt maakt het minder geluid dan bij een lamel vloer. Nadelen van een visgraat vloer zijn dat er spijkergaatjes in zitten en dat deze vloeren niet kunnen meeverhuizen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*