Dit kun je doen in omgeving Den Haag

Den Haag

Den Haag, ook wel ‘s Gravenhage genoemd, is een stad met een rijke historie en heeft zowel nationaal als internationaal een belangrijke politieke functie. In de stad van de vlag gemeente Den Haag kun je onder andere het nationale parlement, het internationale Gerechtshof, een mooie skyline, leuke winkelcentra en nog veel meer leuke bezichtigingen. Maar het is natuurlijk wel prettig om een beetje op een rijtje te hebben wat je nou allemaal kunt doen in Den Haag. Dit kun je doen in de omgeving van Den Haag.

1 Het Binnenhof

Misschien wel het eerste waar je aan denkt bij Den Haag is het Binnenhof en alle politici die je hier altijd ziet lopen. In het Binnenhof vind je onder andere de Eerste en Tweede Kamer, het Torentje (de werkkamer van de premier), de Hofvijver en de Middeleeuwse ridderzaal. Als je interesse hebt in politiek is het dus een erg interessante plaats om een keer te komen, maar ook als je van mooie gebouwen houdt is het leuk om hier een keer heen te gaan.

2 Scheveningen

Scheveningen ligt praktisch in Den Haag en is dus heel makkelijk bereikbaar als je in de omgeving bent. Scheveningen heeft een prachtig strand, een hele mooie boulevard en een grote pier. Op de pier kun je een groot reuzenrad, het beeldenterras en heel veel winkels en eettentjes vinden. Als je van strand en vermaak houdt is dit dus echt een plek waar je heen moet gaan.

3 Madurodam

Op tien minuutjes van Den Haag ligt de miniatuurstad ‘Madurodam’. In deze attractie zijn populaire plaatsen en gebouwen uit Nederland in het klein nagebouwd. In een opslag kun je hier al het moois dat Nederland te bieden heeft zien zonder dat je een stap te veel zet. Tegenwoordig heeft het park ook interactieve delen, zoals bijvoorbeeld het zelf kunnen openen van de Oosterscheldekering. Het is dus leuk voor jong en oud en daarom zeker een leuk uitje om te doen als je in de omgeving bent.

4 Delft

Delft ligt vlak naast Den Haag en wordt gezien als een erg leuk stadje. Het wordt niet voor niets ‘de kleinere versie van Amsterdam’ genoemd. Delft heeft een rijke historie en ongelooflijk veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Zo kun je de originele fabriek van Delfts Blauw bezoeken, kun je de plaats bezoeken waar Willem van Oranje is vermoord en kun je bij het geboortehuis van Johannes Vermeer gaan kijken. Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden in het stadje van de Delftse vlag en het is dus zeker de moeite waard om er een keer heen te gaan.

5 Paleis Noordeinde

Den Haag vervult een erg politieke functie en daar vervult paleis Noordeinde ook een kleine rol in. Elke keer als er een nieuw kabinet gepresenteerd wordt, wordt dat namelijk gedaan op de treden van paleis Noordeinde. Tegenwoordig gebruikt Koning Willem-Alexander het paleis om in te werken en is het, buiten een paar zomerdagen, niet opengesteld voor bezoekers. Je kunt echter wel van buitenaf naar het mooie paleis kijken de paleistuin is wel altijd opengesteld. Daar kun je dus sowieso een mooie wandeling maken.

6 Het Vredespaleis

Een van de meest bezochte plaatsen in Den Haag is het Vredespaleis. Dit paleis vervult een belangrijke functie in het internationale recht. Het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage zitten hier namelijk gevestigd. Het gebouw is de grootste tijd van het jaar (gedeeltelijk) open voor bezoekers en trekt veel bekijks met onder andere de Eeuwige vredesvlam en het Wereld Vredespad. Dit pad is gemaakt van 196 stenen van stenen uit evenveel verschillende landen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*