Geld besparen op je gasrekening? Zo doe je dat!

De gasprijzen worden steeds hoger en hoger. Helemaal nu in de winter zorgt dat voor flinke rekeningen. Geld wat de meeste mensen liever aan iets anders uitgeven. Gelukkig zijn er allerlei manieren om te kunnen besparen op je gasrekening. In deze blog lees je hoe je tot wel honderden euro’s per jaar kan besparen.

Isoleer je huis

De beste manier om gas te besparen is door te zorgen dat je warme lucht je huis niet makkelijk uit kan en dat koude lucht juist buiten blijft. Dit kun je doen door je huis te isoleren. Kijk dus eens of er gaten of groeven zijn in je woning waar tocht doorheen komt en dicht deze. Dit maakt al een groot verschil. Wil je nog een stapje verder gaan? Laat je huis dan eens goed isoleren. Isoleer de muren en vervang je ramen voor isolatieglas. Dit is even een investering, maar zal je uiteindelijk enorm veel geld besparen. 

Zet de verwarming een graadje kouder

De verwarming slurpt enorm veel energie. Het verwarmen van je huis is misschien wel de grootste kostenpost. Je doet er dan ook goed aan om de verwarming zo laag mogelijk te zetten. Je hoeft het natuurlijk niet koud te hebben in je eigen huis, maar net een graadje lager merkt je nauwelijks en bespaart toch erg veel geld. Dit is meteen een goede reden om ‘s avonds lekker met een dekentje en een warme kop thee op de bank te kruipen.

Kook eenpansgerechten en douche wat korten

Tot slot zijn er ook wat kleine manieren om energie te kunnen besparen. Kook je op gas? Kook dan eens wat vaker eenpansgerechten. Zo voorkom je dat meerdere gaspitten aan staan en dit bespaart al wat geld. Gelukkig is dit vooral in de winter goed te doen. Het is namelijk stamppot tijd en die kook je meestal in een pan. Ideaal! Daarnaast doe je er ook goed aan om wat korter te douchen of de douche in waterbesparing stand te zetten. Het zijn de kleine dingen die al een groot verschil in je portemonnee kunnen maken. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*