Hoe creëer je zelf een zakelijke opslag in huis?

Een zakelijke opslag in huis. Voor de meeste mensen zal dit klinken als een erg functionele oplossing voor een aantal problemen. Toch is het voor een grote groep mensen niet makkelijk om thuis dingen op te slaan. Zo lijkt het alsof alleen mensen met echt grote huizen hier genoeg ruimte voor hebben. Maar schijn bedriegt want er is veel minder ruimte nodig voor een zakelijk opslag dan de meeste mensen denken. Zo kan ook jij gemakkelijk al je zakelijke spullen van papierwerk tot gereedschap opslaan bij jouw thuis zodat jij de nodige spullen altijd dichtbij hebt. Zo kan dit je tijd schelen doordat je bijvoorbeeld niet eerst naar een opslag hoeft om gereedschap op te halen. Ook kan dit erg praktisch werken wanneer je bijvoorbeeld je meest gebruikte papierwerk thuis hebt liggen waardoor je op zowel kantoor als thuis alles bij de hand hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een kopie maken van het papierwerk en ervoor zorgen dat je op beide locaties de nodige spullen bij de hand hebt.

Waar laat je al je spullen?

Om je spullen gemakkelijk en zo efficiënt mogelijk op te slaan kan je het beste de hoogte in werken. Door de hoogte in te werken hou je meer ruimte over voor bijvoorbeeld een bureau of een brede doorloop om makkelijk bij je spullen te kunnen. Een manier om de hoogte in te werken is door kasten of gebruikte stellingen aan te schaffen. Gebruikte stellingen zijn erg praktisch en gaan lang mee. In de meeste gevallen zijn gebruikte stellingen net zo goed als nieuwe stellingen door de lange levensduur. Ook kunnen magazijnbakken een goede optie zijn om bijvoorbeeld papierwerk of gereedschap netjes op te bergen en netjes te houden. Door je spullen in bakken te laten weet je zeker dat er minder mee gebeurd. Zo kunnen er geen kleine beestjes in een afgesloten bak kruipen en kan hier ook minder makkelijk stof in ontstaan.

Hoe hou je je opslag netjes?

Om je opgeslagen spullen netjes te houden is het zaak dat je ook je opslag netjes houdt. Maar hoe doe je dat het makkelijkst? Je zit er natuurlijk niet op te wachten om je opslag net zo vaak schoon te maken als bijvoorbeeld je woonkamer. Het is tenslotte in de meeste gevallen niet echt een leefruimte maar meer een opslagplaats. Mijn advies is om afhankelijk van hoe snel er stof ontstaat in de ruimte toch periodiek schoon te maken. Dit hoeft niet heel uitgebreid en kan ook bestaan uit alleen stofzuigen en afstoffen. Zo is de ruimte toch stofvrij en hou je jouw opgeslagen spullen langer netjes.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*