Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Een vloerkleed is een mooie accessoire voor in je huis. Het maakt het allemaal net iets knusser en gezelliger. Buiten dat om, houdt het ook de warmte in huis en hoef je niet altijd op pantoffels te lopen. Een vloerkleed maakt een ruimte een geheel, echter moet je dan wel voor het juiste vloerkleed gaan die bij jouw huis en interieur past. Het juiste formaat speelt hierin een hele belangrijke rol.

Punten waar je op moet letten

Zoals ik al had vermeld moet je het juiste vloerkleed kiezen voor bij jou in huis. Hierbij moet je dus rekening houden met de kleur, maat, stijl, vorm en materiaal. Als je een warme ondergrond wilt waar je met blote voeten op kan lopen en waar de kinderen op kunnen zitten, dan kan je het beste voor een warm en zacht vloerkleed gaan. Als het echt een eyecatcher van het huis moet zijn kan je ook voor ander materiaal kiezen, bijvoorbeeld voor een synthetisch vloerkleed.

Vorm vloerkleed

Je kan een vloerkleed in verschillende vormen kopen. Of je dit nu rond, vierkant of rechthoekig wilt hebben. Een rechthoekig kleed is het meest gekozen vorm. Dit is voornamelijk praktisch en past eigenlijk overal. Daarentegen is een vierkant vloerkleed juist erg mooi voor kamers die niet vierkant of rechthoekig zijn. Met een rond vloerkleed verbreek je alle rechte lijnen in de kamer. Je kan het ook eventueel combineren. Je kan een rechthoekig kleed samen met een rond kleed kiezen. Je overlapt dan de helft van het rechthoekige kleed met een rond kleed en dit geeft een speels effect.

Maat vloerkleed

Er zijn een paar standaard maten in vloerkleden. Zo heb je de 170×240, 200×300 en 250×230. Ook al zijn dit standaard maten, dat houdt niet in dat ze overal zullen passen. Je kan eventueel de gewenste maat vloerkleed met krantenpapier op de vloer leggen zodat je er zeker van bent dat dit de juiste maat is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*