Hoe kun je het beste je houten vloer onderhouden?

De vloer is een van de belangrijkste elementen van je huis. Je houten vloer schoonmaken is redelijk eenvoudig, maar sommige mensen ondervinden hier toch problemen mee. Dit type vloer heeft mogelijk meer behandelingen nodig dan andere vloeren. Als je de kneepjes van het vak kent, is het verzorgen van de houten vloer echter heel eenvoudig. Met een kleine inspanning kun je je houten vloer schoon en glanzend houden. Een houten vloer is een grote investering voor je huis. Dit type vloer voegt niet alleen elegantie en warmte toe, maar zorgt ook voor een vleugje luxe. Je kunt de volgende tips volgen om de schoonheid van je houten vloer te behouden.

Wekelijks onderhoud uitvoeren

Het schoonmaken van de houten vloer moet elke week gebeuren. Dit lijkt misschien overdreven, maar het werkt echter zeer goed om de glans van de vloer te behouden. Ook als je je schoenen niet in huis gebruikt, moet je je houten vloer elke week vegen. Vervolgens moet je de vloer meteen schoonmaken als er iets is gemorst. Je kunt de gemorste vloeistoffen schoonmaken met een droge of vochtige doek. Je moet het schoonmaken met natte dweilen vermijden. De natte doek kan de luchtvochtigheid verhogen waardoor het hout kan opzwellen. Daarnaast moet je het gebruik van vloeibare reiniger vermijden, omdat dit de afwerking van je houten vloer kan beschadigen. Het is beter om een onderhoudsolie houten vloer te gebruiken.

Lange termijn onderhoud uitvoeren

Naast het vegen van de vloer, kun je de vloer ook stofzuigen. Op deze manier kun je eenvoudig stof en vuil verwijderen. Je kunt hem eenmaal per week stofzuigen om het vuil te verwijderen. Een houten vloeren dweilen met vloeibaar wasmiddel wordt niet aanbevolen. Zorg ervoor dat je een dweilmiddel gebruikt dat geschikt is voor houten vloeren. Vervolgens moet je pads onder de poten van tafels, banken en andere meubelstukken plaatsen. Deze pads kunnen krassen op het oppervlak van de vloer voorkomen. Je dient bij de ingang van je huis deurmatten te plaatsen. Iedereen die je huis binnenkomt, kan dus eerst zijn voeten vegen en zijn schoenen uitdoen. Zo komt er geen vuil in huis. Daarnaast moet je een luchtbevochtiger gebruiken. Deze tool kan voorkomen dat de houten vloer krimpt in de zomer en uitzet in de winter. Indien nodig kun je de vloer om de drie jaar polijsten om de afwerking te vernieuwen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*