Hoe ontdoe je je van asbest?

Asbest is een gevaarlijke stof waarvan is aangetoond dat het ernstige ademhalingsproblemen en kanker veroorzaakt. Als je asbest in je huis hebt, moet je dit zo snel mogelijk verwijderen. Asbest verwijderen kan veilig, maar vergt veel zorg en voorbereiding. Je hebt beschermende kleding nodig, evenals een grondig begrip van de beste methoden om asbest uit je huis te verwijderen zonder jezelf of iemand anders aan de schadelijke effecten ervan bloot te stellen. Je mag bepaalde soorten asbest zelf verwijderen, mits je je aan de regels houd. Het wordt sterk aangeraden om een professioneel verwijderingsbedrijf in te huren om je te ontdoen van asbest.

Het gebruik van een stofmasker

Het is belangrijk op te merken dat het dragen van een stofmasker geen vervanging is voor de juiste veiligheidsmaatregelen. Een stofmasker moet worden gebruikt in combinatie met andere beschermende maatregelen zoals beschermende kleding en handschoenen. Houd er ook rekening mee dat als je niet altijd een stofmasker draagt ​​tijdens het werken met asbesthoudende materialen, je wordt blootgesteld aan schadelijke niveaus van asbestvezels. Zorg er altijd voor dat je stofmasker goed past voor gebruik. Om te testen of je stofmasker goed werkt, moet je het masker opzetten. Adem er normaal doorheen. Als er deeltjes uit het masker komen, verwijder het dan onmiddellijk en probeer het opnieuw. Als er geen deeltjes meer uitkomen, kun je het veilig gebruiken.

Bedek oppervlakken in de buurt van het asbest met plastic zeilen

Het is handig om plastic zeilen te gebruiken als je asbest gaat verwijderen. Bedek oppervlakken in de buurt van het asbest met de zeilen en zet ze vast met duct tape. Je moet ook een natte doek gebruiken om stof op te vegen dat vrij kan komen bij het verwijderen of hanteren van het asbestmateriaal. Verwijder de plastic zeilen en gooi ze weg als je klaar bent met het werken met asbestmaterialen. Dit moet je natuurlijk niet zomaar weggooien, maar volgens de regels die de gemeente heeft aangegeven. Asbest wordt vaak aangetroffen in daken en muren, dus als je op zoek gaat naar tekenen van asbest, controleer dan eerst deze gebieden. Zorg ervoor dat je foto’s maakt van alle gebieden voordat je asbestmaterialen verwijdert, zodat je deze indien nodig later kunt raadplegen. Het is ideaal om contact op te nemen met van santen advies om ervoor te zorgen dat de asbest veilig wordt verwijderd zonder mensen schade te berokkenen. Dit wordt nog steeds beschouwd als de beste methode die er is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*