Inspiratie: mijn droomwoonkamer

Soms is kun je de meeste inspiratie halen, gewoon uit een willekeurig interieur. Daarom deel ik graag mijn droomwoonkamer met jullie. Ik zou deze stijl beschrijven als romantisch of een boutique hotel. Denk aan rijke kleuren, luxe stoffen en texturen en romantische details. Voeg daar nog een vleugje ‘urban jungle’ aan toe en je kijkt naar het interieur van mijn dromen.

Een fluwelen groene bank

Het belangrijkste meubel in de woonkamer van mijn dromen is een fluwelen, donkergroene bank. Het liefst met een chaise lounge of een hocker. Dit is voor mij echt de basis. Een woonkamer is de ruimte waar je veel tijd doorbrengt en lekker wil relaxen, tv wil kijken of gasten wil ontvangen. In mijn ideale woonkamer staat deze bank tegen een oudroze muur en word deze omringt door weelderige groene planten. Zet daar een glazen salontafel tegenover met een vaas vol verse bloemen en het plaatje is bijna compleet wat mij betreft. De rest van mijn ideale kleuren pallet bevat zwart, wit en gouden details.

Urban jungle

Zoals eerder benoemd horen veel planten ook zeker in mijn ideale woonkamer. Mijn favoriete plant op dit moment is een monstera. Ik kan deze plant aan iedereen aanraden. Hij is prachtig van kleur, kan erg groot worden, geeft een tropische sfeer en is verrassend makkelijk om te verzorgen. Daarnaast zou ik een mooie mix van grote en kleine planten toevoegen om diepte te creëren en een beetje variatie toe te voegen.

Verse bloemen

Bloemen zijn een belangrijk element in een romantische woonstijl die absoluut niet kunnen ontbreken. Verse bloemen zijn natuurlijk ideaal, maar deze blijven maar beperkt mooi. Daarom wilde ik nog de tip meegeven, als je net zoveel van bloemen houdt als ik, om een paar mooie, grote posters van bloemen aan te schaffen. Hang deze in een ruimte die wat fleurigheid verdient en je zult altijd omringt zijn door bloemen. Dit kan dan ook absoluut niet missen in mijn droomwoonkamer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*