Kleine details maken het verschil

Wanneer je je huis aan het renoveren bent of simpelweg alleen het interieur aan het veranderen bent zijn het niet alleen de grote dingen die een verschil maken zoals banken, fauteuils of boekenkasten. Maar vooral de kleine accessoires kunnen een interieur maken of breken. Mooie, grote boeken die op de salontafel liggen kunnen bijvoorbeeld erg veel karakter vrijgeven in een interieur. Vooral wanneer dit gecombineerd is met een salontafel die in het middelpunt van de kamer staat omringd met zitgelegenheid. Ook spiegels kunnen een goede toevoeging zijn, maar denk ook aan kleinere elementen zoals waxinehouders, onderzetters of zelfs een wc rolhouder. Wanneer ieder item in je woning gemaakt is van zo min mogelijk kunstmatige materialen zoals plastic zal het automatisch luxer ogen.

Verschillende stijlen met elkaar combineren

Wanneer je gaat samenwonen met je partner blijft het vaak een uitdaging om te kiezen welke meubels blijven en welke naar de opslag moeten of zelfs weggegooid moeten worden. Dit kan met erg veel pijn in het hart verlopen maar er zijn meerdere wegen naar Rome. Om een uniek interieur te creëren kun je de verschillende stijlen die jullie wellicht hebben met elkaar samenvoegen. Hoe groot deze uitdaging ook klinkt, het kan ook erg leuk zijn om jullie communicatie skills op de proef te stellen en compromissen te sluiten. Wat ook nog een optie is om helemaal opnieuw te beginnen, wel is het dan nodig om over ieder nieuw meubelstuk een keuze te moeten maken maar dit kan net zo soepel verlopen als dat je zelf wilt. Of je alles samen gaat voegen of opnieuw gaat beginnen, jullie moeten er toch wel aan gaan geloven.

Samenwonen kan een uitdaging zijn

Niet alleen over het interieur moeten cruciale beslissingen worden genomen maar er zijn nog meer factoren die samenwonen een hele klus doen lijken. Zo is het vaak normaal om de meeste huishoudtaken te verdelen. Het gaat allemaal over compromissen sluiten, en soms wilt de een ietsje meer doen dan de ander dat is natuurlijk helemaal prima. Maar er moet wel balans zijn. Wanneer je samenwoont en je partner werkt enorm veel, is het vaak wel oneerlijk om alle huishoudelijke taken ook nog door te schuiven. Het moet natuurlijk allemaal wel leuk blijven, je gaat niet voor niks samenwonen. 

De voordelen van samenwonen

Niet alleen kun je met een partner samenwonen, maar ook met vrienden of familie. Ook dit vergt veel geduld en zijn compromissen sluiten net zo belangrijk. Het is fijn om thuis te komen en niet alleen te zijn, wanneer je met iemand samenwoont kun je altijd even kort praten met iemand. Er wordt vaak gezegd dat de mens een groepsdier is, velen zullen dit ook zo ervaren terwijl anderen liever alleen zijn en meer privacy willen. Toch is alleen wonen ook niet erg, je kunt iedereen uitnodigen wanneer je wilt zonder rekening te hoeven houden met anderen. Wanneer je samenwoont met anderen moet je vaak afspreken wanneer er mensen langs kunnen komen omdat het soms te druk kan worden, zeker als je met meer dan één huisgenoot woont kan het erg hectisch worden. Houdt rekening met elkaar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*