Leuke tips voor wanddecoratie

Een sfeervol en gezellig huis wil natuurlijk iedereen, maar hoe creëer je dit nu?
Wanddecoratie doet het altijd goed om meer sfeer in je woning te brengen. Er bestaan talloze verschillende soorten wanddecoratie dus er is altijd wel iets wat bij jou past. Verder in dit artikel geef ik je wat inspiratie en tips over hoe je wanddecoratie aan jouw interieur kunt toevoegen.


Fotocollage

Het toevoegen van foto’s aan je interieur is altijd een goed idee. Het maakt je woning uniek en persoonlijk. Door eigen foto’s toe te voegen voelt je huis ook echt als thuis. Deze foto’s kun je op heel veel creatieve manieren verwerken op de wanden van je woning. Dit kan onder andere door middel van een fotocollage. Er zijn verschillende websites waar je een collage met zelf geselecteerde foto’s kunt maken en laten afdrukken.

 Je kunt ook gemakkelijk zelf een collage maken met losse foto’s als je een beetje creatief bent. Je zou ook een grote fotolijst kunnen kopen waar allemaal losse kleine fotolijstjes in verwerkt zijn. Je kunt de losse foto’s in de lijstjes doen en de grote lijst in zijn geheel aan de muur bevestigen. Op deze manier heb je ook een fotocollage gecreëerd. De fotocollages zijn het mooiste als je ze op een grotere wand bevestigd, omdat het relatief veel ruimte in beslag neemt. Denk bijvoorbeeld aan de wand in de gang. Zo zien mensen de foto’s meteen bij binnenkomst al.


Muurcirkel set

De muurcirkel set is een vrij nieuw en modern concept. Deze set bestaat uit verschillende ronde foto’s. Het is mooi als je er een aantal bij elkaar plaatst. Kies bijvoorbeeld 3 foto’s uit die mooi bij elkaar passen wat betreft kleur en stijl en doe deze 3 ronde afbeeldingen tegen de wand aan. Je hebt de muurcirkels in verschillende afmetingen. Je kunt dus ook variëren in grootte van de muurcirkels. Dit geeft een speels effect. De foto’s die meer betekenis hebben en meer moeten opvallen kun je dan in een groter formaat bestellen, zodat ze ook meer aandacht trekken dan de andere foto’s.


Polaroid foto’s aan een draad

Niet alleen de grootte kun je zelf kiezen, maar ook in het materiaal heb je een keuze. Je kunt kiezen uit plexiglas, aluminium of forex. Het varieert van mat naar glanzend. Kies hierbij een soort materiaal dat past bij je woning. Als je een stoerder interieur hebt is mat mooi en als je woning juist een luxe uitstraling heeft kan glanzend weer erg mooi zijn. Je kunt dit dus geheel zelf bepalen, zodat het perfect bij je woning past.

Als je een knus hoekje wilt maken in je woning zijn de polaroid foto’s een erg leuk idee. Je kunt een draad (eventueel met lichtjes erin) spannen en hier met paperclips polaroid of andere soort foto’s aan maken. Dit geeft een gezellige en huiselijke sfeer. Vooral als je kleine lampjes in de draad hebt. Dit is bijvoorbeeld erg leuk om op de toilet of op je slaapkamer als wanddecoratie te gebruiken. Voor grotere wanden zoals de wanden in de woonkamer zijn fotocollages of muurcirkels een betere optie.

Ik hoop dat je voldoende inspiratie hebt kunnen opdoen in dit artikel en dat je nu zelf aan de slag kunt gaan om je wand mooi te decoreren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*