Maak je verzorging nog duurzamer met deze tips

Overal waar we kijken, zien we plastic om onze producten zitten. Zowel in de supermarkt als in de drogisterij kun je overal plastic zien. Gelukkig zijn er een paar simpele manieren waarmee je je verzorging nog duurzamer maakt en dus minder plastic gebruikt. Hiervoor willen we je een paar tips meegeven. Ten eerste zijn veel doucheproducten tegenwoordig in bars te koop zonder plastic verpakking. Denk bijvoorbeeld aan shampoo bars, conditioner bars en soap bars. Deze producten zijn duurzaam, lief voor het milieu en gaan ook altijd lang mee. Als je dus wilt gaan beginnen met een duurzame verzorging, is een shampoo of soap bar kopen een goede eerste stap. 

Kies voor palmolievrije shampoo 

Als je je doucheroutine duurzamer wilt maken, dan is het aan te raden een palmolievrije shampoo te kopen. Palmolie zit in veel producten die we dagelijks gebruiken, zoals boter maar ook shampoo. Het is een veganistische olie die wordt gewonnen uit een vruchtvlees van een oliepalm. Er zitten veel vetten en antioxidanten in, maar omdat het in zoveel producten zit moet het ook gewonnen worden en worden hele bomen ervoor afgekapt. Daarom is een palmolievrije shampoo kiezen goed voor het milieu en een goede duurzame optie. 

Last van roos? Er zijn zelfs anti-roos shampoo bars

Natuurlijk snappen we dat niet elke shampoo lekker gaat met elk soort haar of hoofdhuid. Soms ben je gevoelig voor bepaalde shampoos of heb je speciale shampoo zoals anti roos shampoo nodig. Gelukkig kunnen we je vertellen dat ook anti roos shampoo verkrijgbaar is in een shampoo bar. Dan kies je dus een duurzame optie, waar je lang mee kan doen en die roos weghaalt en tegengaat op je hoofdhuid. Wat wil je nog meer? Er zijn ook parfumvrije en zachte shampoo bars te vinden voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Genoeg keuze en genoeg redenen dus om over te stappen op shampoo bars.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*