Moeilijke planten om te verzorgen die het helemaal waard zijn

De meeste mensen die op zoek zijn naar een groene toevoeging aan het interieur, zoeken naar een makkelijke plant. Dan kom je vaak uit bij een vetplantje of de graslelie. Dit zijn natuurlijk enorm leuke plantjes. Maar als je iets meer moeite neemt om je planten te verzorgen, kun je enorm spectaculaire planten groene vriendjes in huis nemen. Vandaag vertel ik je graag over een aantal lastige planten, die de moeite meer dan waard zijn.

Stippen begonia

De stippen begonia is een van mijn persoonlijke favorieten. Het is een klein plantje met meerdere stengels. Daaraan groeien diepgroene, lange, puntige bladeren die versierd zijn met witte stippen. Het is hierdoor echt een bijzonder plantje om te zien. Wat de verzorging van deze plant lastig maakt is dat hij erg gevoelig is voor wortelrot. Je mag deze plant dus echt niet te veel water geven. Eén keer in de twee weken water geven is vaak meer dan genoeg. Daarnaast houdt deze plant van veel licht, maar geen directe zon. Het is echt een beetje aftasten met deze plant waar je deze het beste kunt plaatsen in huis. Maar als hij zijn plekje heeft gevonden staat het enorm mooi!

Alocasia zebrina

De alocasia zebrina, nog zo’n bijzondere plant. Deze plant bestaat uit lange stengels met elk één hartvormig blad aan het uiteinde zoals bij elke alocasia. Wat de zebrina extra speciaal maakt zijn de zebrastrepen op de stengel. Deze plant is helaas erg kieskeurig en wil alleen het meest perfecte plekje in je huis. Deze plant is erg gevoelig voor licht en wil er zo veel mogelijk van. Daardoor kan hij gaan buigen richting het licht. Om een mooie rechte zebrina te krijgen zet je deze dus het beste ónder een raam, zodat hij recht naar het licht groeit. Ook qua bewatering is deze plant een diva. Het liefst krijgt hij veel water in een keer en laat je hem daarna een beetje uitdrogen. Een flinke plens water elke twee weken werkt erg goed.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*