Ontwerp je eigen schommel!

Heeft u er ooit over nagedacht om zelf een unieke schommel te maken voor je kinderen of kleinkinderen? Leuk! In deze blog kun je het een en ander inlezen voor je aan de slag gaat.

Een schommel zelf maken is een stuk goedkoper. Daarnaast bepaal je zelf welke kwaliteit hout je gebruikt, haal je voldoening uit het project en je maakt je kinderen er ontzettend blij mee! Een super leuk project dus.

De eerste stap voor het maken van je eigen schommel

Allereerst is de houtkeuze natuurlijk van belang. Voor welk hout ga je, hoe dik moet het hout zijn en hoe groot moet de schommel worden. Een veel gekozen houtsoort is kastanje hout, dit is een duurzame houtsoort, wat betekend dat de schommel jaren mee kan! Kastanje palen zijn ontzettend sterke palen, bij Adéquat zijn ze in allerlei lengtematen en diktes te koop.
De lengte van de paal hangt af van de hoogte van uw speeltoestel. Voor de lengte kunt u als vuistregel het volgende aanhouden: 1/3 van de paal gaat de grond in, 2/3 van de paal blijft boven de grond. Ook de diameter is afhankelijk van de grootte van uw speeltoestel, hoe dikker de paal hoe steviger.

Teken eerst de constructie uit

Voordat u het hout gaat inkopen is het van belang de constructie juist uit te tekenen zodat u weet hoeveel u van wat nodig heeft. Op internet zijn verschillende websites te vinden waar u een constructie kunt laten maken, of met een beetje creativiteit en inzicht komt u hier zelf ook een heel eind mee….
Zijn er na het bouwen van de schommel nog wat palen over? Geen probleem, maak er een mooi duikelrek van!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*