Onzuivere huid, wat nu?

Foto door Sora Shimazaki via Pexels
Foto door Sora Shimazaki via Pexels

Je kent het wel je, je wilt er mooi uit zien want je hebt die dag een belangrijke gelegenheid en ineens zie je dat je huid onzuiver is. Tuurlijk wil je dit zo goed mogelijk behandelen en wegwerken alleen zijn het niet alleen puistjes maar ook gerstkorrels. Gerstekorrel verwijderen gaat makkelijker dan je denkt. Dit is een ander verhaal als je acne hebt. Wist je dat er zelfs baby acne bestaat? Gek idee dat iedereen te maken kan hebben met een onzuivere huid. We lijsten even alle tips op.

Blijf van de puist af

Alhoewel een gerstkorrel niet hetzelfde als een puist is, is het van belang om er alsnog vanaf te blijven. Wil je het wel goed verzorgen dat het snel weggaat? Gebruik dan een washandje met lauwwarm water en dan is die snel weg. Knijp nooit een gerstkorrel uit want dat kan niet zoals bij een puist.

Baby acne bestaat ook

Baby acne kan het beste verzorgd worden via een diagnose van de dokter. Meestal geven zij een soort crème die je erop kunt smeren. Gelukkig zijn en voor een onzuivere huid veel producten beschikbaar en voor de volwassen mensen is er altijd nog make-up. Daar kan je ook het een en ander mee bedekken gelukkig. Mocht het nou toch lastig zijn en je hebt toevallig een fotoshoot gepland staan, dan is fotoshop je beste vriend!

Kortom een pukkeltje is lang niet einde van de wereld en door goede voeding en genoeg water te drinken kom je al een heel eind. Probeer goed te kijken dan je regelmatig ontspant en dan is je huid ook rustiger. Zorg ook dat je voldoende zonnebrandcrème op je huid smeert, zodat die goed beschermd is tegen de zonnestralen. Een hoed dragen is ook geen overbodige luxe in de zomerperiode.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*