Riool ontstoppen? Dit is wat je moet weten

Het kan zomaar voorkomen: een probleem met de riolering. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar het is nog belangrijker om te weten wat je hier precies mee kunt doen. Er zijn een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen om van dit probleem af te komen, maar ook om dit in de toekomst te voorkomen. Wil je zelf het riool ontstoppen? Hier lees je wat je moet doen en wat jouw mogelijkheden zijn! 

Oplossingen voor een verstopt riool 

Het is mogelijk om zelf jouw riool te ontstoppen, zonder dat je hier meteen een professional bij hoeft te halen. Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool? Het probleem ligt vaak bij het doorspoelen van vaste stoffen. Denk hierbij niet alleen aan vochtig of teveel toiletpapier, maar ook plastic, vet en olie. Dit kan voor een verstopping zorgen en uiteindelijk ook voor een vervelende geur. Wat kun je zelf doen? 

  • Ontstopper: je trekt een rubberen ontstopper vacuüm waardoor vuil los kan komen. Dit kun je vervolgens gemakkelijk weg laten spoelen.  
  • Sifon reinigen: het schoonmaken van de sifon is een makkelijke klus. Door deze los te halen en eventueel vrij te maken van vuil en ophoping creëer je weer een goede doorgang voor het water. 
  • Soda: gebruik soda en azijn voor het milieuvriendelijk ontstoppen van je afvoer. Je reinigt hiermee je riolering en daarnaast worden (beginnende) ophopingen weggespoeld. 

Riool ontstoppen: huur een professional in 

Is de situatie inmiddels zo ernstig dat je dit zelf niet meer kunt oplossen? Dan is het belangrijk om een professional in te schakelen. Je kunt bovenstaande oplossingen toepassen maar wanneer het niet veranderd doe je er goed aan om alsnog een expert te bellen. Onder andere een bedrijf als Lacorriooltechniek.nl staat voor je klaar om jou te helpen met een snelle en vakkundige oplossing. Ontdek zelf de mogelijkheden en kom van jouw verstopte riool af!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*