Tijd om te renoveren? Zeker!

Veel mensen vragen zich regelmatig af of ze niet eens een keer hun keukens zouden moeten kopen of hun tuin niet aan renovatie is. In principe is de regel dat als je jezelf die vraag stelt, het antwoord altijd ja is. Iemand die nog heel blij en tevreden is met iets, zal nooit zeggen: ik wil wat anders. Met de tijd mee neemt natuurlijk de waarde van iets af en wordt het bijvoorbeeld tijd dat je beslist: ik ga een bed kopen. Die ouderwetse bedbank combinatie die je hebt en die met plakband aan elkaar zit, kan echt wel vervangen worden. 

Hoe pak je het aan? 

Als je gaat renoveren, of het gaat om keukens of badkamers, begin je eerst met een plan van aanpak en breng je alles in kaart. Denk hierbij aan bijvoorbeeld welke ruimtes je wilt doen, maar ook wat je hierin wilt doen. Maak dit echt specifiek, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan of dingen over het hoofd ziet. Als je bijvoorbeeld een nieuw badkamermeubel wilt, zet hierin welke. Zo voorkom je dat je een bad laat plaatsen en vervolgens je erachter moet komen dat er te weinig ruimte is voor je aardig grote badkamermeubel. 

Tijd is geld 

Zoals je ongetwijfeld weet, is tijd natuurlijk geld. Dat betekent dat je je tijd zo efficiënt mogelijk in moet delen, ook als je keuken op maat gemaakt is. Door een goede en realistische planning te maken, voorkom je dat de renovatie ellenlang duurt. Plan bijvoorbeeld de spiegels van de badkamer en het plaatsen van het bad niet op dezelfde dag, zo voorkom je dat je elkaar in de weg loopt. Denk ook na over het doen van inkopen; dit kun je namelijk ook in een paar keer doen in plaats van elke week te halen wat je nodig hebt. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*