Verbruik minder met je badkamer radiator

Het is winter, tijd om het stof van de radiatoren te verwijderen en nieuwjaar voornemens aan te nemen om jouw elektriciteitsverbruik te verminderen. Wat zijn de tips om eenvoudig je elektriciteitsverbruik te verminderen in de badkamer?  

De juiste vragen om jezelf te stellen om geld te besparen op verwarming

Om energie te besparen, moet je jezelf eerst afvragen wat de energieprestatie van jouw woning is. Het is ook essentieel om rekening te houden met de bijzonderheden ervan: het aantal kamers en het te verwarmen volume, het type radiator. Dit zijn allemaal elementen die het mogelijk maken om oplossingen te vinden om jouw energieverbruik aanzienlijk te verminderen. In deze blog gaan we bespreken hoe je energie verbruik verminderd van jouw badkamerradiator.

Wat is de kwaliteit van mijn isolatie?

De eerste manier om niet te veel energie te verbruiken, is door het niet los te laten! Isolatie speelt een belangrijke rol in het energieverbruik.

Sommige technieken om te zien of jouw badkamer goed geïsoleerd is, zijn heel eenvoudig uit te voeren en zijn een kwestie van gezond verstand. Leg je hand even op de randen van je ramen of onder je voordeur en kijk of je tocht voelt. Jouw lichaamstemperatuur is ook en signaal: je hebt het koud, en je radiator staat aan en toch voel je geen warmte. Als dit het geval is, adviseren wij jou voor de zekerheid een volledige studie van de isolatie te laten uitvoeren door een vakman.

Een slecht geïsoleerde kamer verliest ongeveer 30 % van haar warmte. Door dit warmteverlies kan jouw energierekening flink stijgen.

Welke radiatoren verbruiken het minst?

De keuze van je radiator hangt af van je verwarmingsmodus. Bij centrale verwarming hebben lage temperatuur radiatoren de voorkeur. Voor een nieuwbouwwoning is de vloerverwarming een zeer efficiënte en vooral esthetische optie, aangezien deze verwarming onzichtbaar is.

Als je met elektriciteit verwarmt, is het mogelijk om je verbruik te beheersen. Niet alle elektrische radiatoren zijn energie-intensief.

De heater verspreidt homogene warmte dankzij infraroodstraling. Het stralingspaneel wordt dus gewaardeerd om zijn manier van warmteverspreiding. Maar je moet weten dat dit type apparatuur een elektrische weerstand heeft die niet echt economisch is.

Voer eenvoudige en milieuvriendelijke acties uit

Als het essentieel is om elke kamer van het huis dagelijks uit te rusten met efficiënte apparaten, helpen een aantal kleine gebaren om het verwarmingsverbruik gemakkelijk te verminderen. Een klein gebaar zoals het dicht doen van jouw deur kan een verschil maken in jouw energierekening.

Programmeerbare radiator

De meeste moderne radiatoren zijn ook voorzien van een programmeerbare functie. Om te voorkomen dat een ruimte de hele dag wordt verwarmd, is naast de thermostaat ook de timer wenselijk. Hiermee kan je jouw radiator regelen en tijdvakken nauwkeurig definiëren. Idealiter kun je besluiten om de warmte die in je huis wordt geproduceerd ongeveer dertig minuten voordat je thuiskomt van je werk te verdelen. Zo vermijd je overconsumptie veroorzaakt door een verwarmingsradiator die op volle toeren draait in een kamer die de hele dag koud is geweest.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*