Waarom kiezen steeds meer mensen voor gietvloeren in hun woning?

Worker levels a floor cement mortar. Equal floor. Repair of the house.

Gietvloeren zijn ontzettend populair. Je ziet ze niet meer alleen in bedrijfshallen, werkplaatsen en magazijnen, maar ook in woningen zie je ze steeds vaker. Bekijk gietvloeren van M2 en je ziet meteen dat dit type vloer eigenlijk overal kan worden toegepast. Er zitten dan ook veel voordelen aan. Zo biedt een gietvloer een strakke, onderhoudsvriendelijke en duurzame basis aan een woning. Door de vele mogelijkheden qua kleuren en uitvoeringen is een gietvloer bijna in elk interieur in te passen. Ben je ook benieuwd wat de grootste voordelen zijn van een gietvloer in huis? Lees hier waarom steeds meer mensen kiezen voor gietvloeren in hun woning.

Onderhoudsvriendelijkheid

Veel mensen vinden het belangrijk om thuis te komen in een huis dat comfortabel is en zo min mogelijk onderhoud vergt. Uitgebreid schoonmaken, repareren, vervangen en vernieuwen is nou eenmaal tijdrovend en kostbaar. Zo zie je bijvoorbeeld dat massief houten vloeren en parket steeds vaker worden ingewisseld voor houtlook-vloeren, bijvoorbeeld van het populaire PVC. Klik hier voor PVC vloeren en zie dat deze de uitstraling hebben van een houten vloer, terwijl ze veel onderhoudsvriendelijker zijn. Zo kan PVC in tegenstelling tot hout prima tegen water, is het kras- en vlekbestendig en hoeft het niet regelmatig te worden behandeld met wax of olie. Ook de gietvloer past goed bij deze groeiende behoefte aan een vloer waar je niet meer zoveel naar hoeft om te kijken. Bijkomend voordeel van de gietvloer ten opzichte van andere populaire vloeren als PVC, is dat een gietvloer ook nog eens naadloos is, waardoor vuil niet in groeven of naden achterblijft en makkelijk in een beweging verwijderd kan worden.

Geschikt voor vloerverwarming

Een andere reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer, is omdat ook steeds meer mensen vloerverwarming hebben. Met een gietvloer kun je het maximale rendement uit je vloerverwarming halen. Door de verschillende lagen in de gietvloer, wordt warmte optimaal geleid en gelijkmatig door de woning verspreid. Op deze manier haal je dus niet alleen de meeste warmte uit je vloerverwarming, maar houd je tegelijkertijd je energieverbruik zo laag mogelijk. Een gietvloer is dan ook een van de meest geschikte vloeren om te combineren met vloerverwarming. 

Duurzaam en tijdloos

Een gietvloer wordt niet voor niets een vloer voor het leven genoemd. Door de lange levensduur maak je met een gietvloer een duurzame keuze. Dat duurzaamheid ook op het gebied van wonen een belangrijk thema is, zorgt mede voor de populariteit van de gietvloer. De vloer zelf gaat in principe een leven lang mee, alleen de topcoating kan na langdurig gebruik krasjes of andere oneffenheden laten zien. Het advies is dan ook om alleen deze toplaag elke vijf tot tien jaar te vervangen, waarna je gietvloer als nieuw is en er weer jarenlang tegenaan kan. Daarbij is de egale en strakke look van een gietvloer als basis van je interieur bijna als een blank canvas waar bijna elk type woonstijl mee te combineren is. De uitstraling is vrij tijdloos en – tenzij je voor een hele opvallende kleur kiest – neutraal en zal dan ook niet snel uit de toon vallen als je in de loop van de tijd eens wat anders wilt met je interieur. Genoeg redenen dus waarom steeds meer mensen kiezen voor gietvloeren in hun woning.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*