Wanneer moet wat schoongemaakt worden in huis

Je huis is belangrijk voor je en waarschijnlijk besteed je er veel tijd. Misschien heb je gemerkt als je eventueel thuis werkte dat je huis sneller vies en rommelig wordt. Dit is natuurlijk heel normaal als er geleefd wordt. Maar weet je eigenlijk wel wat wanneer schoongemaakt moet worden? Misschien heb je genoeg tijd over om elke dag heel je huis onder handen te nemen, maar de meeste van ons eigenlijk niet. Het is ook niet per se een hobby van de meeste Nederlanders maar het moet nou eenmaal gebeuren.

Dagelijks

Zodra je opstaat moet je jouw slaapkamer laten luchten door de ramen open te zetten en je dekbed open te klappen. Later mag je deze mooi opmaken maar het is beter als je het eerst minimaal een kwartier laat luchten.

Om geen opstapelende troep te krijgen, kan je alle gebruikte spullen meteen opruimen nadat je het hebt gebruikt. Hetzelfde geld voor de afwas. Spoel je vaat om en zet het gelijk in de vaatwasser of was het gelijk af. Een doekje over de keuken en tafels en dat is wat je elke dag moet doen.

Wekelijks

Hoe beter je het dagelijks bijhoudt hoe minder erg het wekelijkse schoonmaak moet zijn. Toch zijn er een paar punten waar je niet onderuit komt. Verschoon je bed elke week en stofzuig je gehele huis. Als je eventueel huisdieren hebt is dit vaker per week nodig. Het is ook van belang dat je elke week een grondige schoonmaak houdt in de keuken en badkamer Dit houdt in dus alle kastjes, tegels, gootsteen en koelkast. Bij de badkamer houdt dit ook in je bad en/of douche. Nadat je alles hebt afgestoft en gestofzuigd kan je de vloer gaan dweilen.

Maandelijks

Deze poetsbeurt duurt meestal wat langer en is daarom gelukkig maar één keer per maand. Zo kun je denken aan het wassen van je ramen, het ontkalken van de waterkoker en koffiezetapparaat en het poetsen van de binnenkant van de kastjes.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*