Wat is interieuradvies en waarom zou je ervoor kiezen?

Waarschijnlijk vraag je je af, nu je dit artikel leest: “Heb ik echt interieuradvies nodig?”, “Is dat geen verspilling van geld?”, “Ik kan het zelf wel.” ” We zien wel hoe ver we komen.” of “Is het echt iets voor mij?”. Je bent zeker niet de enige die deze vragen heeft. Veel mensen twijfelen of interieur advies iets voor hen is en of het het geld wel waard is. Soms is de één overtuigd en de ander nog niet. Ook dan is het nuttig om verder te lezen. Laten we eens kijken wat interieuradvies precies is en waarom je ervoor zou moeten kiezen.

Wat is interieuradvies?

Interieuradvies is een persoonlijke service waarbij professionele interieurontwerpers zich helemaal aanpassen aan jouw huidige situatie en natuurlijk ook rekening houden met toekomstige wensen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor Paula Goulmy interieurontwerp, nemen de professionals de tijd om jouw voorkeuren, behoeften en budget goed te begrijpen en bekijken ook hoe jouw ruimte er nu uitziet. Met deze informatie stellen ze een gedetailleerd plan op dat zorgt voor een harmonieus, functioneel en mooi interieur dat helemaal past bij jouw stijl. Het advies gaat echt een stuk verder dan praktische tips, maar ook visuele schetsen die laten zien hoe alles eruit kan komen te zien. Op die manier krijg je een helder beeld van de voorgestelde veranderingen. Hoe fijn is dat?

Verschillende aspecten van advies

Interieuradvies is niet 1 ding, maar bestaat uit verschillende onderdelen. Eerst wordt er een moodboard gemaakt dat de gewenste sfeer, kleuren en materialen laat zien. Dit moodboard is volledig gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren en dient als uitgangspunt voor het verdere advies. Daarnaast krijg je verschillende sfeerimpressies die laten zien hoe we het moodboard vertalen naar concrete beelden. Er is ook een gedetailleerd indelingsplan dat de beste manier toont om de meubels in de ruimte te plaatsen, natuurlijk rekening houdende met genoeg bewegingsruimte. Het kleuradvies bestaat uit een overzicht van de gebruikte kleuren in je woning met bijbehorende kleurstalen. Het materiaaladvies geeft weer een combinatie overzicht van de meubels, vloeren en raambekleding, inclusief tastbare samples (heel handig). Tot slot bevat het interieuradvies ook een stylingadvies voor accessoires, inclusief suggesties voor de plaatsing die allemaal nauw aansluiten bij de kleuren en materialen in je woning.

Wat is handig om mee te nemen naar de showroom?

Het kan een goed idee zijn om naar een showroom te gaan voor interieuradvies, maar dan is het handig om wat zaken mee te nemen om het meeste uit je bezoek te halen. Breng allereerst een plattegrond of tekening van je huis of de betreffende ruimte mee, zodat de interieurontwerper een duidelijk beeld krijgt van de indeling. Neem ook de globale afmetingen van ramen, vloeren en andere belangrijke elementen mee. Voor nieuwbouwwoningen is het handig om het bouwbestek mee te brengen, met daarin alle details over dekvloeren, vloerverwarming en de RAL-kleuren van de kozijnen. Duidelijke foto’s van de ruimtes of bouwplannen zijn ook erg waardevol, vooral voor advies over raamdecoratie waarbij detailfoto’s van de raamkozijnen nodig zijn. Ben je ook op zoek naar kleuradvies? Breng dan zoveel mogelijk kleurstalen of voorbeelden mee van meubels die je al hebt, zoals een kussensloop van de bank of een la uit een kast. Het kan ook handig zijn om een Pinterest-bord, moodboard of een mapje op je telefoon of tablet te hebben met inspiratiefoto’s. Zo kan de interieurontwerper een beter beeld vormen van je smaak en voorkeuren. Met deze voorbereidingen kan het adviesgesprek een stuk effectiever verlopen en kan de ontwerper je beter helpen jouw droominterieur te realiseren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*