Wat kost een zoldertrap?

Net als met alles kun je een trap zo duur maken als je zelf wilt. Toch is een trap wel een dusdanig belangrijke aankoop dat je hier misschien niet te veel op wilt besparen. In deze blog lees je over de mogelijkheden voor een zoldertrap.  

Verschillende soorten zoldertrappen

Je hebt vaste en niet vaste trappen naar zolder. De meest bekende zoldertrap is een vlizotrap. Dit is handig wanneer je niet zoveel ruimte hebt. Dit is vaak ook de goedkoopste oplossing voor een trap naar zolder.

Je kunt ook kiezen voor een vaste trap. Dan heb je vele mogelijkheden met uiteraard verschillende prijzen. Soms moet je ook rekening houden met een trap beneden, omdat je daarboven bijvoorbeeld de nieuwe trap moet plaatsen.

Wat voor vaste trap geschikt is, hangt af van de ruimte die er is bij zowel het trapgat als de ruimte op de vloer. Je kunt deken aan een wenteltrap, kwartslagtrap, rechte trap en ruimtebesparende trap. Wenteltrappen zijn vaak de duurdere trappen, omdat hier gebruik wordt gemaakt van metaal. De rechte trap is na de vlizotrap het goedkoopste.

Soorten hout

Trappen worden vaak verkocht in verschillende soorten hout. Iedere soort hout heeft zijn eigen kenmerken. Bijvoorbeeld de levensduur en de hardheid van het hout.

Dennenhout, beukenhout en eikenhout zijn de houtsoorten die het meest gebruikt worden voor het maken van trappen. De goedkoopste en meest zachte houtsoort is Dennen/vuren. Deze trappen hebben dan ook de kortste levensduur. Een beuken trap is gemaakt van hardhout dat al wat langer meegaat dan dennen of vurenhout en is vaak een goede tussenweg als je de trap nog wilt gaan schilderen, maar toch hoge kwaliteit wilt. De duurzaamste trappen zijn gemaakt van eikenhout. Deze zijn daardoor ook vaak het duurste.

Bouwpakket of Maatwerk

Je kunt een trap op maat laten maken, maar als je zelf handig bent en je wilt wat minder uitgeven aan de trap kun je ook gaan voor een bouwpakket. Een bouwpakket wordt geleverd volgens een standaard maatvoering en kun je zelf inkorten. Zoek wel eerst uit of hij dan wel in jouw situatie past, want dit is niet altijd zo. Is er geen bouwpakkettrap die past, dan moet je helaas wel gaan voor een trap op maat. Bij Houtcompleet.nl kun je terecht voor zowel bouwpakketten als maatwerk. En ideaal voor als je er zelf niet uitkomt, is de inmeetservice op locatie!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*