Zo vind jij het perfecte vloerkleed voor jouw huis

Wil jij jouw huis wat meer sfeer en gezelligheid geven? Kies dan voor een vloerkleed! Een vloerkleed kun je eigenlijk in iedere ruimte van het huis wel gebruiken, van slaapkamer tot zithoek tot eetkamer. Met een vloerkleed geef je in één klap sfeer aan de ruimte en zorg je direct voor een knusser gevoel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vintage vloerkleed. Een vintage vloerkleed hoeft, in tegenstelling tot wat mensen denken, helemaal niet duur te zijn. Zo kun je ook kiezen voor een vintage vloerkleed goedkoop om meer sfeer in huis te creëren. Waar je allemaal op moet letten bij het vinden van het perfecte vloerkleed, vertellen wij je hieronder.

Hoog- of laagpolig?

De structuur van het vloerkleed zorgt eigenlijk voor het karakter. Je kunt de structuur opdelen in twee groepen, namelijk hoogpolig en laagpolig. Een hoogpolig vloerkleed is grof geweven en heeft een warrige en nonchalante uitstraling. Een hoogpolig vloerkleed is een mooi contrast in een strak interieur. Een laagpolig vloerkleed zorgt daarnaast voor een strakker en netter geheel.

Een felle kleur, print of toch neutraal

De uitstraling van het vloerkleed bepaalt uiteindelijk de sfeer in huis. Je kunt kiezen voor een felle kleur, een leuke print of juist een neutrale uitstraling. Het interieur bepaalt eigenlijk de keuze die je hierin moet maken. Zo heb jij misschien wel een heel neutraal interieur. Dan is het verstandig om voor een vloerkleed met een print of opvallende kleur te kiezen om meer kleur aan het interieur toe te voegen. Heb je juist een wat drukker interieur? Kies dan voor een neutraal vloerkleed dat goed matcht met de kleuren in het huis om wat meer rust te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed vintage grijs. Een vintage grijs vloerkleed staat vaak prachtig bij aardetinten, geel, groen en roze.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*