Kleuren en afwerkingen voor je schutting: inspiratie en tips

Wil je je tuin mooier maken? Een mooie schutting kan niet alleen handig zijn, maar ook je tuin persoonlijker maken. Je kunt kiezen uit veel verschillende stijlen: felle kleuren, natuurlijke materialen en meer. We delen  enkele tips en inspiratie waarmee je de schutting helemaal eigen kunt maken. Lees verder!

Speel met kleuren

Een van de gemakkelijkste manieren om je schutting nieuw leven in te blazen, is door te spelen met kleuren. Kies voor levendige tinten die passen bij de rest van je tuin, of ga juist voor een gedurfd contrast om je schutting er echt uit te laten springen. Heldere kleuren zoals turquoise, zonnig geel of warm oranje kunnen je tuin wat luchtiger maken. Je kunt ook de schutting poort een andere kleur geven. Kies bijvoorbeeld voor pasteltinten of natuurlijke houtkleuren als je een rustige uitstraling wilt.

Verftechnieken

Probeer verschillende verftechnieken om je schutting een unieke uitstraling te geven. Een verweerde look is bijvoorbeeld populair en kan worden bereikt door de verf in twee verschillende kleuren aan te brengen en vervolgens licht op te schuren. Als je van een moderne uitstraling houdt, kun je kiezen voor een strakke afwerking met egale kleuren. Voor een speels effect kun je zelfs sjablonen gebruiken om patronen op je schutting te schilderen.

Verticale tuinen

Heb je beperkte ruimte in je tuin? Je zou je schutting kunnen omtoveren tot een verticale tuin. Hang plantenbakken op verschillende hoogtes aan de schutting en vul ze met kleurrijke bloemen, kruiden of klimplanten. Zo creëer je niet alleen een groenere omgeving, maar benut je ook de ruimte optimaal.

Natuurlijke schuttingen

Als je van een meer natuurlijke uitstraling houdt, kun je ervoor kiezen om je schutting te laten begroeien met klimplanten zoals klimrozen, clematis of kamperfoelie. Deze planten voegen niet alleen groen toe, maar ook prachtige bloemen en heerlijke geuren. Natuurlijke schuttingen passen goed bij cottagetuinen en geven je buitenruimte een charmante uitstraling.

Bamboe en riet

Ben je op zoek naar iets exotischer? Denk dan aan een bamboe of rieten schutting. Deze materialen zorgen voor een tropische sfeer en zijn tevens duurzaam. Bamboe en riet zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je volop keuze hebt om jouw unieke look te creëren.

Kleuraccenten met plantenbakken

Geef je huidige schutting een opfrisser door kleurrijke plantenbakken op te hangen. Deze bakken kun je gemakkelijk in verschillende kleuren kopen of zelf verven. Vul ze met je favoriete bloemen of planten en geniet van het levendige accent dat ze aan je schutting geven.

Creatieve decoraties

Wees creatief en gebruik decoratieve elementen om je schutting te personaliseren. Hang bijvoorbeeld tuinverlichting op voor een gezellige sfeer tijdens de avonden. Of hang decoratieve spiegels aan de schutting om de illusie van een grotere tuin te creëren. Ook oude frames, vogelhuisjes en andere ornamenten kunnen je schutting een unieke uitstraling geven.

Je eigen persoonlijke schutting

Als je je schutting wilt opknappen, is het belangrijk om een plek te maken waar jij je blij en fijn voelt. Laat je inspireren door verschillende stijlen en kleuren, en voel je vrij om je eigen persoonlijke ideeën toe te voegen. Kijk ook naar andere leuke toevoegingen voor in de tuin om het helemaal af te maken. Met deze tips kun je je schutting omtoveren tot iets bijzonders en het middelpunt van je mooie tuin maken!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*