Doe-het-zelf witte handdoeken: hoe maak je ze weer wit?

Je weet misschien niet waarom veel huiseigenaren en hotels kiezen voor witte handdoeken in plaats van andere kleuren, ongeacht de stof. Wit staat voor reinheid, zuiverheid en rust. Het is vrij populair bij veel huishoudelijke producten, waaronder handdoeken. Het probleem is dat ze gemakkelijk verkleuren en na verloop van tijd grijs worden. Een veelvoorkomende oplossing is om ze te vervangen door nieuwe. Je kunt echter wel iets doen om ze weer wit te maken.

Basis-hacks voor witte handdoeken

Er zijn veel doe-het-zelf procedures beschikbaar die je kunt gebruiken om je witte handdoek weer wit te maken. Je kunt deze methoden proberen voordat je besluit de handdoeken naar een professionele wasservice te brengen. Ten eerste kun je profiteren van zuiveringszout. Gebruik een kopje zuiveringszout per 4 liter lauw water in een bakje. Week vervolgens je handdoeken erin samen met een normale hoeveelheid wasmiddel. Meng en wacht minimaal 2 uur voordat je ze wast. Om zuiveringszout te vervangen, kun je citroensap of azijn gebruiken. Was eerst je witte handdoek en laat hem weken met een mengsel van water en azijn of citroensap. In sommige gevallen kun je geparfumeerde azijn gebruiken voor een beter aroma.

Andere ingrediënten om te gebruiken

Het bleken van je witte handdoek hoeft niet moeilijk te zijn, omdat je conventionele ingrediënten zoals bleekmiddel kunt gebruiken. Het is niet alleen effectief, maar ook gemakkelijk te verkrijgen. De beste keuze is het zuurstofbleekmiddel omdat het helemaal geen giftige of andere schadelijke ingrediënten bevat. Je kunt eenvoudig 2 eetlepels van dit ingrediënt mengen met heet water. Week vervolgens je witte handdoek enkele uren. Was hem goed en laat hem normaal drogen. Het resultaat wordt echter beter als je tijdens het weken erg heet water gebruikt. Ten slotte kun je boraxnatrium gebruiken. Deze chemische verbinding is populair en wordt vaak gebruikt om de doeltreffendheid van een wasmiddel te verbeteren.

Een professionele service gebruiken

Een doe-het-zelf-bleekmethode voor lichte handdoeken is goedkoop en eenvoudig. Toch kun je gebruik maken van een professionele service voor een sneller en efficiënter resultaat. Je hoeft alleen de handdoeken naar deze expert op te sturen en het resultaat af te wachten. Er is ook een andere snellere oplossing, namelijk de aanschaf van nieuwe handdoeken. Dus, welke is jouw keuze?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*