Hal makeover tips 

Een hal is meestal niet het eerste waar je aan denkt om in te richten of te decoreren. Maar het is meestal wel het eerste wat mensen zien bij binnenkomst. Het is vaak een wat kleinere ruimte waardoor het een uitdaging kan zijn om het zo warm en welkom mogelijk in te richten. Maar met slechts een paar aanpassingen kan je de hal in een fantastische en indrukwekkende entree omtoveren. Hieronder zal ik je een aantal tips meegeven hoe je dit in een paar kleine aanpassingen kunt doen.


Wandrekken of wandplanken toevoegen

Er zijn eenvoudige manieren om een kleine ruimte die vol met jassen en schoenen staat te veranderen in een praktische maar stijlvolle plek. Laat je niet tegenhouden door beperkte vierkante meters want aan de muur is ook nog plek! Het maakt niet uit welke kamer of ruimte je wil inrichten, wandrekken en wandplanken doen het altijd goed. Het leuke hieraan is, is dat je ze met elkaar kunt combineren waardoor er een speelse en stijlvolle sfeer ontstaat. Daarnaast is het toevoegen van wandrekken perfect als je meer plek nodig hebt om je spullen in op te bergen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je sjaals en handschoenen in een stijlvolle mand op te bergen en bovenop de plank te plaatsen. Als je wel genoeg ruimte hebt voor je spullen of als je nog ruimte over hebt, kan je ook wat decoratie toevoegen aan de wandrekken. Denk hierbij aan een hangplant of trendy vaas. 


Smalle schoenenkast

In een kleine smalle ruimte is meubilair ontzettend belangrijk. Kies daarom voor een smalle langwerpige schoenenkast. Dit is namelijk de perfecte oplossing om al je schoenen in kwijt te kunnen. Het neemt namelijk ook weinig vloerruimte in beslag wat erg praktisch is. Neem eens een kijkje bij Emob. Zij hebben verschillende smalle schoenenkasten voor elke woonstijl. Er zal er vast en zeker één tussen staan die perfect past in jouw hal.


Vloerkleed toevoegen

Een eenvoudige manier om je hal tot een chique entree om te toveren is door het plaatsen van een vloerkleed. Dit zorgt er niet alleen voor dat vloer in de gang beschermt blijft, maar het laat de vloer ook ruimtelijker en langer lijken. Het is wel verstandig om een onderlegger te gebruiken voor je het vloerkleed plaatst. Een onderlegger zorgt er namelijk voor dat het kleed op zijn plaatst blijft liggen en niet kan gaan verschuiven. 

Muurdecoratie

Heb je nog genoeg ruimte over aan de muur na het plaatsten van wandplanken, dan zou je dit kunnen opfleuren door schilderijen of een galerijwand. Dit kan natuurlijk op ontzettend veel verschillende manieren. Je zou een hele kleurenreeks aan schilderijen en foto’s kunnen toevoegen of je kunt het houden bij zwart-wit foto’s. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*