Hoe deel je je huis goed in?

Als je gaat verhuizen, verbouwen, samenwonen, een eigen huis hebt of om welke andere reden dan ook zult moeten kijken naar de indeling van je huis, is het goed om te weten waar je aan begint. Je kunt natuurlijk op goed geluk gewoon allerlei meubels kopen en dan kijken waar je wat gaat neergooien. Dan lijkt het binnen de kortste keren op een kringloopwinkel. Tenminste, als het dan nog een beetje charmant oogt. Maar wat doe je dan? Feng Shui? Een binnenhuisarchitect? Dat is in principe niet nodig, functie is waar je voor gaat. Bijvoorbeeld: ontvang je regelmatig bezoek, dan is een hoeksalon bijvoorbeeld handig. 

Waarom maakt de indeling uit? 

Natuurlijk, als het je niet uitmaakt hoe het is ingedeeld, dan is het goed. Maar als je het nog beter wilt doen, dan denk je na over de indeling. Dit omdat je uiteindelijk hier alleen maar zelf profijt van hebt. Want een indeling van een huis zegt veel, zelfs al gaat het om een hoeksalon. En het doet nog meer. Het laat bijvoorbeeld zien hoe je als persoon bent; is het heel praktisch en geordend ingedeeld, vertelt dit dat je waarschijnlijk gedisciplineerd en gestructureerd bent. Het tegendeel is natuurlijk ook waar; als het allemaal op een hoopje gegooid is, dan ben je wellicht een warhoofd. 

Indeling en bezoek 

De indeling van bijvoorbeeld je salon kun je ook inzetten om bezoek (of medebewoners) een aangename tijd te bezorgen. Als je bijvoorbeeld aan het koken bent en een pak meel nodig hebt, is het een hele verademing als je het kastje voor je neus open doet en daar meteen een pak meel ziet staan, in plaats van dat je moet stoppen met roeren in de twee pannen waar je mee bezig was, om vervolgens met vieze handen naar de gangkast te moeten waggelen en zo de klink, het lichtknopje en het pak meel vies te maken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*