Hoe maak je je woonkamer gezellig? Handige tips!

Iedereen kan wel een paar meubels in een ruimte neerzetten, maar om van je huis een thuis te maken dat kan in de praktijk nog best lastig zijn. De meeste mensen brengen het grootste gedeelte van hun tijd thuis door in de woonkamer. Deze ruimte verdient daarom zeker extra aandacht wanneer het aankomt op decoratie. Maar hoe pak je dat aan? In dit blog geven we je graag wat handige en leuke tips over het inrichten van je woonkamer. Lees snel verder!

Maak het persoonlijk

Een goede manier om je woonkamer gezelliger te maken is met de zogenaamde ‘personal touch’. Dit zijn manieren om wat meer persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur, waardoor je echt kunt zien wie er woont. Denk aan souvenirs van je reizen, familiestukken en kunstvoorwerpen die je hebt verzameld. Ook met foto’s kun je gemakkelijk sfeer en karakter toevoegen aan je woonkamer. Die kun je natuurlijk gewoon in een lijstje neerzetten, maar er zijn tegenwoordig veel leukere manieren om je foto’s tentoon te stellen! Wat dacht je bijvoorbeeld van ronde wanddecoratie? Bij ronde wanddecoratie kun je bijvoorbeeld denken aan toffe muurcirkels waarop je je eigen foto’s kunt laten afdrukken. Verspreid ze door je woonkamer of hang ze bij elkaar in een toffe collage! 

Spelen met texturen

Ook verschillende materialen en texturen hebben invloed op de sfeer in een ruimte. Vooral natuurlijke materialen en textiel maken een ruimte meteen gezellig. Ga dus voor een vloerkleed, gordijnen, kussentjes op de bank en bijvoorbeeld een mooie houten eettafel! Qua kleur en textuur is het het mooist om dit op elkaar af te stemmen zodat je interieur een harmonieus geheel vormt. Kijk dus eens rond in woontijdschriften en op internet en zoek naar woonstijlen en kleurenpaletten die jou aanspreken. Vervolgens kun je een moodboard maken. Wanneer je dan items kiest die daarbij passen dan heb je altijd een mooi geheel!

Groen, groen en nog eens groen!

Planten zijn hip! Ze zien er niet alleen mooi en fris uit in je woonkamer, maar bieden ook meteen een heleboel voordelen voor je gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat planten stress verlagend werken, een positieve invloed hebben op je humeur, het geluidsniveau in een ruimte kunnen verlagen én de lucht zuiveren. Wat wil je nog meer? Wanneer je planten gaat kopen voor in je ruimte, dan is het belangrijk om rekening te houden met de plek waar je de plant gaat neerzetten. Sommige planten houden bijvoorbeeld meer van zon of juist schaduw, of staan liever niet op de tocht. Kijk ook even hoeveel water de planten nodig hebben. Heb je niet zo’n groene vingers? Kies dan voor sterke planten zoals de Tillandsia, de Peperomia of een cactus!

De juiste verlichting

Je woonkamer kan er nog zo gezellig uitzien, zonder sfeerverlichting zal de ruimte in toch kil aanvoelen als het donker is. Kies daarom, naast de functionele verlichting, ook voor sfeerverlichting. Dit zijn lichtbronnen die een warm licht afgeven. Een staande lamp in de hoek of dat gezellige decoratieve lampje op de salontafel kunnen allemaal bijdragen aan het creëren van een gezellige sfeer in de woonkamer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*