Drie manieren om jezelf te beschermen tegen de zon deze zomer

Inmiddels weten we dat de zomerdagen in Nederland soms best warm en zonnig kunnen zijn. Wanneer het weer eens zo’n dag is, dan is het goed om je tegen de zon te beschermen. Bij ZONZ Sunsails weten we dat iedere tuin en dakterras anders is. Daarom biedt ZONZ verschillende soorten schaduwoplossingen aan. In dit artikel willen we drie van deze oplossingen uitlichten. We vertellen je wat de functie van het type zonbescherming is, wat de voordelen zijn en in welke situatie dit het meest geschikt is. 

Een schaduwdoek als overkapping 

We beginnen met misschien wel de meest flexibele oplossing om schaduw te krijgen. Een schaduwdoek komt in verschillende vormen en afmetingen en kan vrijwel overal opgehangen worden. Bijvoorbeeld aan een gevel of aan je woning. Het is zelfs een optie om schaduwdoeken op een vrijstaande plek te installeren, door een paal in de grond te plaatsen. Een groot voordeel van een schaduwdoek ten opzichte van een parasol, is dat deze niet in de weg hangt. Zo creëer je schaduw zonder dat het ruimte in beslag neemt. Daarnaast kan een schaduwdoek ook het hele jaar door buiten blijven hangen, doordat het duurzame materiaal stormbestendig is. Een favoriete keuze voor veel buitenliefhebbers.

Een harmonicadoek voor op je pergola

Een pergola is een constructie op palen. Deze palen zijn meestal gemaakt van hout of aluminium. Vaak wordt een pergola gebruikt om een aparte hoek in de tuin te creëren voor het terras of om klimplanten tegenaan te laten groeien. Wanneer je een pergola hebt, dan weet je ook dat deze van zichzelf geen schaduw biedt. Het is namelijk een open dak systeem. Om toch schaduw op je terras te krijgen kun je bij ZONZ kiezen voor een harmonicadoek. Dit type schaduwdoek schuift met staalkabels over de pergola heen. Het grote voordeel hiervan, is dat je zelf kunt bepalen wanneer je zon op je terras wilt of toch liever in de schaduw wilt zitten. Je klapt het doek gemakkelijk open en dicht om hiertussen te kunnen wisselen. 

Een winddoek 

De derde en laatste manier die we willen uitlichten is een winddoek. Nu denk je misschien: hoe kan een winddoek mij beschermen tegen de zon? Uiteraard is de voornaamste functie van een winddoek om de tocht tegen te houden en zo een beschutting te creëren. Maar, een winddoek kan ook gebruikt worden als privacy doek of om de laagstaande zon tegen te houden. Dit laatste kun je doen door het doek verticaal te monteren tussen bijvoorbeeld je pergola of de veranda. De winddoeken van ZONZ komen in verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Iedere vorm geeft weer een ander soort schaduw. Ook kun je zelf de gewenste randafwerking kiezen. We adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Maatwerk schaduwoplossingen bij ZONZ Sunsails

Natuurlijk kan het voorkomen dat jouw gewenste schaduwoplossing niet tussen de standaard producten zit. Daarom kijken onze maatwerkspecialisten graag met je mee om een product op maat te maken. Je kunt dan zelf kiezen uit de gewenste afmeting, de kleur en de vorm. Zo kun je een maatwerk schaduwdoek, harmonicadoek of winddoek volledig laten aansluiten bij jouw wensen en situatie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*