Een Tiny House kopen kan iedereen!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een Tiny House. Deze kleine vorm van wonen wordt steeds populairder en er bestaat zelfs een Tiny House Movement van mensen die zich inzetten voor deze alternatieve woonvorm. Je kan een Tiny House kopen voor een schappelijke prijs, en dit is wat je ervan kan verwachten.

Wat is een Tiny House eigenlijk?

Door de woning- en klimaatcrisis zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om milieuvriendelijker te wonen én te besparen op hun aankoop. De opkomst van de Tiny House, oorspronkelijk een concept uit de Verenigde Staten, brengt daar de oplossing in. In deze kleine huisjes draait alles om het idee van eenvoudig leven met zo min mogelijk uitstoot.

Met een Tiny House ben je milieuvriendelijker bezig door terug te gaan naar de basis. Ze zijn klein en hebben daardoor minder energie nodig om ruimtes te verwarmen of te ventileren. Daarnaast zijn er voor zo’n kleine woning natuurlijk weinig materialen nodig tijdens de bouw. Veel eigenaren gaan een Tiny House kopen met het doel om deze zelfvoorzienend te maken, wat betekent dat de aanschaf van zo’n woning al helemaal ecologisch verantwoord is.

Een Tiny House voelt helemaal niet zo klein!

Zoals de naam al doet vermoeden is een Tiny House zeker geen grote woning. Maar je kan er wel degelijk fijn in wonen, ook als gezin! Dankzij praktische vormen en slimme indelingen is het gemakkelijk om creatief aan de slag te gaan met de ruimte die je hebt. 

Beeld je een Tiny House in als een caravan. Je hebt alle gemakken die je nodig hebt, maar dan kleiner. Tiny Houses beschikken doorgaans over een slaapkamer, een keuken en een badkamer. Je zult echter wel afstand moeten doen van groot, lomp meubilair. Ook moet je streng zijn tegen jezelf: voor onpraktische objecten die je eigenlijk niet nodig hebt is geen ruimte.

Een Tiny House kopen? Dat kan eenvoudig en snel!

De gedachte achter Tiny Houses is dat de ruimtelijke beperkingen je creativiteit aanwakkeren. Je zult dus sneller dingen ophangen en meubels aanschaffen met twee functies, zoals een slaapbank. Een Tiny House kopen doe je al vanaf een paar duizend euro, dus je hoeft niet te investeren in een huis met een mega hoge hypotheek. Ideaal voor nu en zeker toekomstbestendig!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*